Câteva exerciţii pentru îmbunătăţirea echilibrului

Genuflexiuni

Primul pas pentru imbunatatirea echilibrului general este intarirea muschilor din picioare. Acest lucru il poti realiza facand saptamanal genuflexiuni. Tine picioarele departate, abdomenul incordat si spatele drept. Apoi lasa-te in jos pana cand coapsele iti sunt paralele cu podeaua.

Fandari

Tine spatele drept, umerii relaxati, barbia dreapta, calcaiele lipite. Priveste un punct fix, tine mainile in sold, apoi fa un pas in fata cu piciorul drept si lasa-ti soldurile in jos pana cand ambii genunchi sunt indoiti la 90°. Intoarce-te la pozitia initiala si repeta miscarea cu celalalt picior.

Exercitiu de echilibru intr-un picior

Foloseste aceeasi pozitie de inceput pe care ai folosit-o pentru a face fandari. Pune-ti mainile pe solduri, indoaie-ti piciorul drept si ridica-l intr-o parte timp de 30 de secunde, apoi revino la pozitia initiala si schimba picioarele.

Adauga greutati la exercitiile tale

Poti adauga greutati, cum ar fi ganterele, atunci cand faci exercitii. Greutatea ganterei pe care o vei folosi depinde de nivelul formei in care te afli. Daca nu esti obisnuit, poti incepe cu o gantera de 5 kg. In timp, poti incerca cu greutati mai mari.

Sursa: Almette.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *